Wedstrijden

De 100km van Kaulille

Tijdens de 100 km van Kaulille moeten de teams zo snel mogelijk 100 km in rondes van ~4 à 5 km afwerken. In het Bosschel-bos is een uitdagend parcours bestaande uit technische single track en brede landwegen uitgestippeld. Het parcours is geschikt voor zowel de MTB fanaat als liefhebber.
De deelnemers krijgen maximaal 5 uren de tijd om de 100 km te voltooien. Rijders kunnen deelnemen als solo of in groep (max. 3 personen). Per team mag er slechts één deelnemer het parcours betreden. De teams mogen vrij wisselen in de wisselzone, gesitueerd aan het wedstrijdcentrum in het fietsdorp. Tijdens het wisselen moet de binnenkomende deelnemer het teamnummer doorgeven aan de volgende deelnemer. Om 18u stipt wordt de wedstrijd afgevlagd. Hierna kan elke deelnemer zijn huidige ronde nog afwerken.
Overige details zijn terug te vinden in het wedstrijdreglement.

E-mountainbike wedstrijd

In 2020 gaat Cycling Club Caulille voor de eerste keer een wedstrijd van een uur organiseren uitsluitend voor elektrische mountainbikes. De deelnemers zullen gedurende één uur rondjes fietsen op het parcours van ongeveer 5 km lang. Zo passeren zei meerder malen langs het MTB-dorp waar ook START-FINISH gelegen is.

ATB Cross

Cycling Club Caulille zal ook dit jaar een ronde van de ATB Cross kalender organiseren. ATB Cross organiseert meer dan 20 MTB wedstrijden voor Vlaanderen en Nederland. Er zijn 6 verschillende klassen ingedeeld volgens niveau. In de F-klasse rijden dames, senioren en beginnende rijders. De meer getrainde renners rijden in de twee topklassen (nl. B & A). Voor meer informatie over ATB Cross, zie www.atbcross.com

Kidsride

De kidsride is bestemd voor jongeren tussen 6 en 12 jaar met als doel de jongeren te laten proeven van het grote ‘MTB-werk’. Gedurende een half uur mag iedereen vrij het parcours betreden. Het parcours van de kidsride loopt over het eerste gedeelte van het grote parcours en heeft een lengte van ongeveer 1 km. Voor een optimale belevenis van het parcours wordt een fiets met gegroefde banden en versnellingen sterk aangeraden. Volwassenen mogen, indien noodzakelijk, de jongere begeleiden tijdens de tocht. Sport en plezier staan centraal en we verwachten dat dit door iedereen gerespecteerd wordt. Op het einde van de kidsride wordt elke deelnemer getrakteerd op een kleine verrassing.